Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Модерната европейска драма в Народния театър между двете световни войни / Камелия Николова, 2004

Модерната европейска драма в Народния театър между двете световни войни / Камелия Николова, 2004
Модерната европейска драма в Народния театър между двете световни войни / Камелия Николова, 2004
Автор: Камелия Николова
Издател: Фигура
Година: 2004
Наличност: 1
Цена: 5,00 лв. 4,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.

! Внимание, намалението за тази книга важи при минимум 20.00 лв. стойност на поръчката при изпращане (при получаване от магазина няма ограничения). За поръчки под 20.00 лв. важи по-високата цена. Вижте всички предложения от категория Най-изгодно в мрежата през менюто на категориите отляво.

Книгата е в отлично състояние.

формат 200/150 мм 

меки корици

318 стр.

Книгата изследва присъствието на модерната европейска драма в афиша на Народния театър през 20-те и 30-те години на ХХ в. - проблем, досега некоментиран самостоятелно в българската театрална наука. Изяснени са понятието за модерна европейска драма в междувоенното време у нас, състоянието на Народния театър, характеристиките на историческия период в качеството му на социокултурен контекст, както и стратегиите на съвременното историческо театрално изследване. Анализите на репертоарния избор, на сценичната интерпретация и критическата и зрителската рецепция са изградени върху обширен емпиричен материал. Откроени са две основни тези - за нееднозначната, но безспорна отвореност на обществените нагласи и практики, конкретизиращи се в естетическо взаимодействие с "европейското", и за присъствието на модерната европейска драма в балансиран вариант, насочен към масовата публика. Малко познатата театралноисторическа фактология, на която се основава анализът, както и съвременната постмодерна стратегия на писане превръщат книгата в опит за запълване на една от най-съществените празнини в теорията и историята на нашия театър.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021