Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Старинни трактати по технология и техника на живописта, Т. І, Кн. 1-2 (1.в.пр.н.е. - 15.в.) [Атанас Шаренков]

Старинни трактати по технология и техника на живописта, Т. І, Кн. 1-2 (1.в.пр.н.е. - 15.в.) [Атанас Шаренков]
Автор: Шаренков, Атанас
Издател: Български художник
Година: 1988
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.
Направете заявка

Безплатна доставка в България. Други екземпляри на тази книга вижте ТУК.

твърди корици, с обложки, отлично състояние
375 + 311 стр.
Формат на томовете 240/170 мм.
Издателство "Български художник", София, 1988/1994 г.

Подзаглавие : "Оригинални писмени източници по технология и техника на изящните и приложни изкуства от 1.в.пр.н.е. до 19. век".

Том първи, Книга първа (1.в.пр.н.е. - 12.в.), 82 илюстрации, С., 1988, 375 стр.

Том първи, Книга втора (12 в. - 15 в.), 60 илюстрации, С., 1994, 311 стр.

Първият том се състои от две книги и съдържа трактати по технология и техника на живописта от 1. в. пр. н. е. до 15. век. Към направените преводи има съответни речници с пояснения на термини, названия на материали, отделни процеси, исторически справки и обяснения на технически похвати. В предговора на книгата е разгледано развитието на специфичните особености на техниката и технологията на живописта през отделните епохи, на еволюцията на материалите и техническите методи. Изданието е придружено от справочен библиографски апарат, който включва източниците, ползвани в преводите, на всички трудове и публикации по съответните въпроси.
Настоящият труд, първи по своето естество в съответната литература, ще се ползва от художници, изкуствоведи, реставратори, археолози, историци, студенти. Ще служи и като справочник върху историята на материалите и техниката на живописта, необходими при изследване и проучване на произведенията на изобразителното изкуство.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021