Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Животът на Сьора - Анри Перюшо

Животът на Сьора - Анри Перюшо
Автор: Перюшо, Анри
Издател: Български художник
Година: 1983
Наличност: Изчерпан
Цена: 2,50 лв. 1,50 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.
Направете заявка

! Внимание, намалението за тази книга важи при минимум 20.00 лева стойност на поръчката (10.00 лв. при получаване от магазина). При поръчки под 20.00(10.00)лв. важи по-високата ценаРазгледайте Всички предложения от Най-изгодно в мрежата.

Книгата е в много добро състояние.

меки корици
258 стр.
Формат 210/140 мм
Превод Никола Георгиев
изд. "Български художник", София, 1983 г.

„Случаят Сьора е един от най-поразителните в цялата история на съвременната живопис. Първо, защото краткостта на неговия живот контрастира някак странно със значимостта, наситеността и въздействието на творчеството му... Освен това и преди всичко неговата съдба интригува със своя съвсем особен характер. Роден от усилията на Сьора, бликнал от най-съкровените глъбини на личността му, неоимпресионизмът отбеляза своя колкото стремителен, толкова и мимолетен възход."

С тези редове Анри Перюшо (1917—1967) започва седмата — и последната — от своите биографии на големи френски импресионисти и постимпресионисти. В резултат на дългогодишни и многостранни проучвания той е натрупал богат материал, който претворява и тук със свойствената си научна добросъвестност и увлекателен драматизъм.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021