Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Дега

Дега
Автор: Буре, Жан
Издател: Български художник
Година: 1978
Наличност: 1
Цена: 4,00 лв. 3,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.

! Внимание, намалението за тази книга важи при минимум 20.00 лева стойност на поръчката (10.00 лв. при получаване от магазина). При поръчки под 20.00(10.00)лв. важи по-високата ценаМожете да видите всички предложения от нашата категория Най-изгодно в мрежата през менюто на категориите отляво.

 

Встъпителна студия "Щрихи към портрета на Дега" от Димитър Аврамов.

твърди корици, с обложка, добро състояние
203 стр.
Формат 210/140 мм
Превод Цветана Узунова-Калудиева.
изд. "Български художник", София, 1978 г.

„Изкуство и достойнство" — в тези две думи на Гоген сякаш е резюмиран животът и моралът на гениалния художник Дега — неговият най-дълбок смисъл. Той, който приживе е минавал за мизантроп, в същност е бил рядък образец на хуманизъм —
хуманизъм не на красивите фрази, а на реални дела, вдъхновени от вроденото му чувство за дълг, от фанатичната му вяра в истината, от драматичния му напор към съвършенството, към голямото изкуство, което той, безкрайно самокритичен, неуверен и изумително скромен, никога не е мислил, че е в състояние да достигне...
Преди да настъпи краят му, Дега казва на своя приятел, художника Форен: „Не искам никакви надгробни речи — но след малко добавя, — впрочем, Форен, можете да кажете само едно изречение: Той много обичаше да рисува!"

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020