Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Monasteres Bulgares / Български манастири - на френски език. [Георги Чавръков]

Monasteres Bulgares / Български манастири - на френски език. [Георги Чавръков]
Автор: Чавръков, Георги
Издател: Септември
Година: 1978
Наличност: 1
Цена: 40,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.

Интересът към манастирите в България се обяснява с ролята и значението им в миналото за историческото и културното развитие на българския народ. Днес на територията на страната са запазени около сто и тридесет манастирски комплекса и самостоятелни манастирски църкви. Много от тях, макар обновявани, имат старинен вид, и като същински музеи пазят ценни творби на изкуството, книжнината и архитектурата.
Във второто преработено и разширено издание на книгата са представени петдесет и пет най-значими манастири и манастирски църкви. Триста деветдесет и три оригинални художествени снимки, от които двеста шестдесет и осем цветни разказват за културните и художествените ценности на подбраните манастири. Природни изгледи, архитектурни ансамбли, старинни стенописи и икони, дърворезбени иконостаси и великолепни предмети на приложното изкуство свидетелстват за творческите и професионални постижения на българските майстори - строители, живописци, резбари, книжовници и златари.
Историческият обзор и изложението на текста запознават читателя с възникването, развитието и с историческата и културната значимост на всеки манастир поотделно.

Албумно издание на френски език.

твърди корици, с обложка, много добро състояние

384 стр.
Формат 325/240 мм

изд. "Септември", София, 1978 г.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021