Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Данаил Дечев

Данаил Дечев
Автор: Райнов, Богомил
Издател: Български художник
Година: 1972
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.
Направете заявка

Безплатна доставка до адрес в страната.

Данаил Дечев познава до съвършенство анатомията на пейзажа — тази, за която не съществуват готови учебници и ръководства — анатомията на терените, на планинските гънки, на дървото, на реката, на облаците и небето, притежаващи своя структура, свой вътрешен ритъм и естествено взаимопроникващи се в едно единство, което ни разкрива цялостността на света. Художникът майсторски постига пластичния еквивалент на тази природна организация, уверено разгръща основните хоризонтали и диагонали на терените и на хоризонта в оная странна геометрия на структурите, която отразява не аналитичната работа на разума, а творящата същина на живота.

Творчеството на Данаил Дечев представлява едно откривателско пътуване в пределите на една едничка земя — тази, за която мислим, че ни е най-добре позната и която често слабо познаваме — родната земя. Лишен от възможността да премине през академичното обучение, безучастен към изкушенията на модните за времето теории, Данаил Дечев следва трудния път на самоука и добива образованието си в най-просторното и най-светло ателие — ателието на природата, оградено от теменужените хребети на Родопите и увенчано с ведрия купол на синьото небе. Тук той привиква да разбира природата и да открива себе си в нея. Данаил Дечев създава един пейзаж на човешки състояния, пейзаж-изповед, един пейзаж-драма.

В изданието са включени 135 цветни и черно-бели репродукции, обстойна библиография, каталог със 175 репродукции от избрани творби на художника ц резюмета на немски, руски, френски и английски език.

Албумно издание, твърди корици, с обложка, много добо състояние, Формат 340/240 мм, 213 стр. със 175 цветни и черно-бели репродукции с резюмета на англииски, френски, немски и руски език.

Монография от Богомил Райнов.

изд. Български художник 1972 г. Тираж 5120 бр.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021