Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Несебър и неговите къщи / Иван Иванчев, 1957

Несебър и неговите къщи / Иван Иванчев, 1957
Автор: Иванчев, Иван
Издател: Наука и изкуство
Година: 1957
Наличност: 1
Цена: 54,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.

Книгата е в много добро състояние - липсва хартиената обложка.

твърди корици
289 стр.
Формат 295/215 мм
изд. "Наука и изкуство", София, 1957 г.

Еволюция на града, развитие и особености на къщата.

В този труд на арх. Иван Иванчев се разглежда еволюцията на един от най-старите български градове, Несебър, от превръщането му в гръцка колония до последните десетилетия на настоящия век. Още от основаването си, а след това и през мрачния период на турското робство черноморските градове от западния бряг с високата си култура играят значителна роля в историята на българската и на източноевропейската архитектура.
Във втората част на труда се прави първи опит да се анализира развитието на черноморската къща и да се намери правилно мястото й в архитектурното ни наследство. Това изследване, в което авторът засяга предимно принципни въпроси, придобива още по-голямо значение поради факта, че отделните етапи в развитието на черноморската къща съвпадат с етапите на развитието на затворената градска къща от Югоизточна Европа. Наред със специалната тема, за която е използуван богат фактически материал, авторът се спира и на влиянието на византийската жилищна сграда, отражението на турското владичество у нас върху начина на живеене и оформяването на къщата, проблемата за дървената архитектура у нас и пр.
Книгата е илюстрирана с обилен оригинален материал (архитектурни заснимания, фотоснимки, скици и рисунки), който онагледява анализите в градоустройствената част и дава добра представа за разпределението, фасадното оформяване н детайла на черноморската жилищна архитектура.

твърди корици, с обложка, много добро състояние
289 стр.
Формат 295/215 мм

изд. "Наука и изкуство", София, 1957 г.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021