Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Градоустройството по българските земи през античността (до края на VІ век)

Градоустройството по българските земи през античността (до края на VІ век)
Автор: Тонев, Любен
Издател: Академично издателство
Година: 1995
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.
Направете заявка

Други екземпляри от тази книга вижте ТУК

„Градоустройството по българските земи през античността" е труд, в който авторът, проф. арх. Любен Тонев, чл.-кор. на БАН и на Френската академия на архитектурата, почетен член на Съюза на архитектите в България, на Съюза на руските архитекти и на Института на американските архитекти, разглежда развойните тенденции на градоустройството по нашите земи, обхващайки един продължителен период от време — от Ш хил. пр. н. е. до VI в. Любен Тонев се спира етапно на градското строителство при древните траки и на наченките му при прототраките, на влиянието на елинските градоустройствени традиции, пренесени от гръцките колонисти по Западното Черноморско крайбрежие, на облика на града по време на римското и византийското владичество до идването на славяните и прабългарите. Авторът изследва характерните черти за всеки тип селищно строителство през разглеждания период, като успоредно с това търси и извежда устойчивите в диахронен план градоустройствени елементи. По този начин Л. Тонев очертава многопластовия образ на града по българските земи, разкриващ не само различни взаимни влияния, преплели се в него, но и една непрекъсната приемственост.
Трудът, който е своеобразен синтез от история, археология и архитектурна история и е обогатен с ценен илюстративен материал, ще представлява интерес не само за архитекти, историци, археолози, историци на културата и студентите от тези специалности, но и за широката ни културна общественост.

меки корици, много добро състояние
159 стр.
Формат 275/205 мм
Академично издателство "Проф. Марин Дринов", София, 1995 г.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021