Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Изкуство и илюзия

Изкуство и илюзия
Автор: Гомбрих, Ернст
Издател: Български художник
Година: 1988
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.
Направете заявка

"Изкуство и илюзия" (с подзаглавие "Изследване върху психологията на изображението в изкуството") е фундаменталният теоретичен труд на автора на "Изкуството и неговата история" Ернст Гомбрих (1909-2001).


Ернст Х. Гомбрих е роден през 1909 г. във Виена.
Учи история на изкуството и археология във Виенския университет, където негови преподаватели са Юлиус фон Шлосер, Ханс Титце и Емануел Льови. По-късно работи в сътрудничество с Ернст Крие, който го въвежда в проблемите на психологията. През 1936 г. заминава за Лондон, за да работи във Варбурговия институт. Този институт той оглавява като директор от 1959 до 1976 г. Приема английско поданство, а през 1972 г. получава благородническо звание. Дълго време е професор по история на изкуството в Лондонския университет, чете лекции в редица университети в Англия, Съединените щати и Япония, почетен доктор е на университетите в Оксфорд, Кембридж, Харвард, член е на редица научни общества и академии.

Книгата е том от библиотека “Жалони” на издателство “Български художник”, предлагаща основни трудове на световното изкуствознание.

твърди корици, с обложка, много добро състояние, 512 стр.

Превел от английски Никола Георгиев.

Изд. "Български художник", София, 1988 г.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021