Количка

Изкупуване на книги

Купуваме книги

Уважаеми клиенти,

Изкупуването на книги е половината от работата на Антикварна книжарница Алба. Продажбата на Вашите книги е важна за Вас, купуването на книги пък е важно за нас. Бъдете сигурни, че ако разполагате с издания ценни за Антикварна книжарница Алба, ще получите най-добрата възможна цена.

В годините Антикварна книжарница Алба е специализирала в областта на редките и ценни издания, по-голяма част от които са издавани преди 1944 г., както и в областта на автографите.

1. Голям интерес имаме към българските старопечатни книги преди 1878 г., към издания свързани с българския модернизъм и авангард на 20-те и 30-те години на ХХ век, и към автографи, прижизнени снимки и писма на български, но и на чужди писатели, държавници, актьори, художници и др. популярни личности.

2. Купуваме също български книги във всякакви области, но отпечатани след 2000 г. и особено след 2010-15 г.

Освен тях:

1. Български книги и периодика до 1944 г. в следните области: Право; Българска военна, политическа и обща история, български покрайнини - Македония; Тракия и т.н.; Археология; Българско и световно изкуство, Художествени занаяти и Архитектура; Първи издания и Автографи на български писатели и поети; Комунизъм, Анархизъм и Фашизъм; Преводи от и на български класици като Вазов, Яворов, Дебелянов, Гео Милев и др.; Етнография и Народни песни; Езикознание - Славистика и Българистика, Писмени паметници; Философия, Психология и Психоанализа; Кулинария и Диети; Краезнание - книги за български селища и области; Билки и билколечение; Детски (и не само детски) илюстрирани издания; Селско стопанство и Природни науки; Оръжие, Лов и Хоби
2. Български книги 1945-1990 в следните области: Право; Българска военна история, български покрайнини - Македония; Тракия и т.н.; Антична история и Археология; Писмени паметници; Българско изкуство - Живопис и Иконография, Скулптура, Архитектура, Художествени занаяти; Първи издания и Автографи на български писатели и поети; Преводи на западни езици на български класици като Вазов, Димов, Талев, Гео Милев и др.; Етнография - Народни носии, Накити и Шевици; Български Народни песни; Езикознание - Славистика, Българистика, Тракология; Готварство, Кулинария и Диети; Краезнание - книги за български селища и области; Философия, Психология и Психоанализа; Детски илюстрирани издания до 1970 г.; Селско стопанство и Природни науки; Билки и билколечение; Оръжие, Лов и Хоби.
3. Български книги от 1990 - До Днес в следните области:
Правото; Българска военна и политическа история (както и на български покрайнини - Македония; Тракия и т.н.); Антична история и Археология; Писмени паметници; Комунизъм, Анархизъм и Фашизъм; Българско изкуство - Живопис и Иконография, Скулптура, Архитектура, Художествени занаяти; Първи издания и Автографи на български писатели и поети; Преводи на западни езици на български класици като Вазов, Димов, Талев, Гео Милев и др.; Етнография - Народни носии, Накити и Шевици; Български Народни песни; Езикознание - Славистика, Българистика, Тракология; Кулинария и диети; Краезнание - книги за български селища и области; Философия, Психология и Психоанализа; Практическа психология и себеизрастване; Детски илюстрирани издания; Селско стопанство и Природни науки; Оръжие, Лов и Хоби; Билки и билколечение; Бодибилдинг и фитнес; Езотерика и Астрология; Художествена литература след 2000 г.
4. Руски книги и периодика на руски език в три категории: - Издадени в Русия до 1917 г.; - Издадени в СССР до 1940 г.; - Издадени извън СССР 1917-1944 г. (западни издания може и след 1944)

5. Книги на др. чужди езици - английски, италиански, испански, френски, немски, турски и др.

За да добием добра представа за Вашата библиотека са достатъчни само няколко общи снимки на нейните рафтове с разделителна способност, която да позволи да прочетем заглавията на гърбовете на книгите.

Ако желаете да предложите книгата (книгите) на място, заповядайте в книжарницата ни на ул. Иван Вазов 38 в София от понеделник до събота 11.30-18.00 ч. За други часови пояси - 0886891818