Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Себичният ген [Ричард Докинс]

Себичният ген [Ричард Докинс]
Автор: Докинс, Ричард
Издател: УИ "Св. Климент Охридски", София
Година: 1998
Наличност: Изчерпан
Цена: 23,00 лв. 18,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.
Направете заявка

Книгата е в много добро състояние - дребна следа от стикер в ъгъла на корицата.

Ние сме създадени от нашите гени. Ние, животните, съществуваме, за да ги съхраним и не сме нищо повече от машини за оцеляване, които подлежат на изхвърляне. Светът на себичния ген е свят на свирепа конкуренция, безмилостна експлоатация и измама. А актовете на очевиден алтруизъм при пчелите, които се самоубиват, когато жилят, за да защитят кошера, или при птиците, рискуващи живота си, за да предупредят ятото за приближаващия се ястреб? Противоречи ли това на фундаменталния закон за егоистичността на гена? В никакъв случай. Докинс показва, че себичният ген е и много "хитър" ген. И той лелее надеждата, че нашият вид Homo sapiens - единствен на Земята - е в състояние да се разбунтува срещу "намеренията" на себичния ген. Тази книга е зов за борба, ръководство и манифест. Тя завладява ума като истински трилър. Кой трябва да прочете тази книга? Всеки, който се интересува от Вселената и от мястото на човека
в нея.
"Себичният ген" е световен бестселър, преведен на четиринадесет езика.
Научна, остроумна и много добре написана... опияняващо добра.
Сър Питър Медауор, Спектейтър

Ричард Докинс е професор по зоология в Оксфордския университет, член на Съвета на Новия колеж и автор на книгата "Слепият часовникар".

меки корици, отлично състояние

452 стр.
Превод от английски д-р Иван Ценов

УИ "Св. Климент Охридски", София, 1998 г.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020