Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Ерозия и борбата с нея. Луксозно Юбилейно издание. [Асен Биолчев]

Ерозия и борбата с нея. Луксозно Юбилейно издание. [Асен Биолчев]
Автор: Биолчев, Асен
Издател: УИ "Св. Климент Охридски", София
Година: 1996
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.
Направете заявка

Книгата е в отлично състояние. 

твърди корици 
455 стр
формат 250/180 мм
УИ "Св. Климент Охридски", София, 1996 г.

В първата част из учебника са дадени достатъчно сведения по хидравлика и хидрология като необходима основа за изучаване на разглежданите в него въпроси. Тук се разглеждат най-подробно въпросите на площната и линейната ерозия. В необходимия обем се дава място и на явленията свлачища, срутвания и снежни лавини, пряко свързани с процесите на линейната ерозия, като източници на наноси имащи сами по себе си голямо стопанско значение.

Във втората част са разбработени подробно мероприятията за борба с ерозията върху извънбреговите и обработваемите земи и в леглата на поройните водни течения, както и мероприятията за борба срещу свлачищата, срутванията и снежните лавини.

Учебникът е предназначен както за студентите-лесотехници, така и за всички специалисти в горското и селскостопанското производство, които се занимават с борбата срещу ерозията.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020