Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Карта [географска] на България с прилежащите ней държави. Размери 2 х 1.5 м. Издава Христо Г. Данов / Съставил А. Кривошиев, 1892

Карта [географска] на България с прилежащите ней държави. Размери 2 х 1.5 м. Издава Христо Г. Данов / Съставил А. Кривошиев, 1892
Карта [географска] на България с прилежащите ней държави. Размери 2 х 1.5 м. Издава Христо Г. Данов / Съставил А. Кривошиев, 1892 Карта [географска] на България с прилежащите ней държави. Размери 2 х 1.5 м. Издава Христо Г. Данов / Съставил А. Кривошиев, 1892 Карта [географска] на България с прилежащите ней държави. Размери 2 х 1.5 м. Издава Христо Г. Данов / Съставил А. Кривошиев, 1892 Карта [географска] на България с прилежащите ней държави. Размери 2 х 1.5 м. Издава Христо Г. Данов / Съставил А. Кривошиев, 1892
Автор: Съставил А. Кривошиев
Издател: Христо Г. Данов - Пловдив
Година: 1892
Наличност: Изчерпан
Цена: 0,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 60 лв.
Направете заявка

Картата е налична и може да бъде разгледана на място в книжарницата на ул. Иван Вазов 38 в София. Подробности и цена - само на място.

Картата е в много добро/отлично състояние, във футляр. Разделена е на 9 картни листа всеки от тях с размери 46 на 64 см. Задната страна на картните листове е с платно. Поместени са в оригиналната издателска кутия/футляр с размери 24 на 17 см. При общо рамкиране на всички листове и след премахването на белите полета по ръбовете на всеки картен лист размерите на картата ще бъдат (приблизително) 122х178 см.

Пълно заглавие:

Карта на България с прилежащите ней държави. По най-новите карти на Руский и Австрийский Генерални Щабове съставил А. Кривошиев. Гравирана и печатана в Картографическото заведение на Г. Фрейтаг & Берндт у Виенна. Издава Книжарницата Хр. Г. Данов в Пловдив [1892]. М 1:420 000.

Бележка:

В Описа на книгите и другите учебни помагала, издадени от книжарницата на Христо Г. Данов /1855-1905/ картата е описана така:
„Тая карта обема всички страни, в които живеят наши братя българи, именно: Северна и Южна България, Добруджа, Бесарабия, Одрински вилает, Македония и Сърбия. Тя захваща на север от Белград и достига на юг до Солун, и от пределите на Черна гора на запад, до Черно море на изток. В тоя район тя обема всичките градове, села и колиби, а тъй също и манастири и ханища покрай главните шосета, още и твърдини и по-важни места из Българско. На нея са прокарани всичките главни и второстепенни шосета както и всички коларни и междуселски пътища, означени са и километрическите разстояния по пощенските трактове. Нанесени са на нея и всички железни пътища, които понастоящем са в действи, тъй също и ония, които потепърве ще се строят, с означение на всички станции по тях.“
За участието си с тази карта на Първото българско земеделско-промишлено изложение в Пловдив през 1893 г. Христо Данов получава златен медал в раздел „Архитектура и инженерство“.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2021