Количка
Венецианският договор (с полигарфически дефект) / Марина Фиорато, Кръгозор 2013

Венецианският договор (с полигарфически дефект) / Марина Фиорато, Кръгозор 2013

  • Автор: Фиорато, Марина
  • Издател Кръгозор
  • година 2013
  • Наличност: 1
  • 19.00 лв.

    Безплатна доставка при поръчки над 60.00лв. за България

Венецианският договор

Книгата нова, НО с полиграфически дефект, липсващите 8 листа ще бъдат изпратени в електронен формат (JPG и PDF):

страниците от 209 до 224 ЛИПСВАТ, страниците от 225 до 240 се повтарят 2 пъти. 

Други екземпляри от тази книга вижте тук.

меки корици 

372 стр.
формат 210/145 мм
изд. "Кръгозор", София, 2013 г.

Превод:  Антоанета Дончева-Стаматова

Кораб със смъртоносен товар на борда се промъква незабелязано във Венецианската лагуна. Мъж, по-скоро мъртъв, отколкото жив, е стоварен на брега и се отправя, клатушкайки се, към пиаца „Сан Марко”. Той носи „подарък” за Венеция от Константинопол – отмъщението на султана за поражението му при Лепанто. След няколко дни градът вече е заразен от бубонна чума.

Дожът поръчва на архитекта Андреа Паладио да построи най-величествената църква в неговата кариера, за да измоли милост от Бог – спасението на Венеция. Но животът на самия Паладио също е изложен на опасност и за да бъде опазен жив, са необходими уменията на най-добрия лекар в града – доторе Анибале Казон.

От кораба слиза и още един пътник – младата и красива лекарка Фейра – довереничката на валиде султан. Тя напуска тайно Константинопол, за да предаде на дожа на Венеция информация, която може да спаси града и да промени хода на историята. Нейният кураж и познанията й по медицина ще я опазят жива, докато чумата опустошава Венеция, но дали ще успее да предаде посланието, което носи.
Съдбата среща Анибале и Фейра, която Паладио е взел под своя закрила. Независимо от своите различия, те обединяват знания и опит, за да лекуват хората... А може би и своите сърца.
На фона на чумата и приближаващата османска заплаха любовта и честта, медицината и архитектурата са истинските герои в тази завладяваща история, която среща Изтока и Запада.
Марина Фиорато оставa вярна на стила си! Пластичен разказ за реални събития и хора. Чумата във Венеция е класически сюжет, поднесен с много изненади, една от които е историята на гениалния архитект Паладио.