Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

Геномът / Мат Ридли, 2019

Геномът / Мат Ридли, 2019
Автор: Мат Ридли
Издател: Сиела
Година: 2019
Наличност: 1
Цена: 16,00 лв. 12,50 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.

Книгата е в отлично състояние - нова. Внимание - това е единствен екземпляр, с временно намаление, което важи само до изчерпване тиража на книгата! Можете да видите всичките предложения от нашата категория "Временни намаления на нови издания до изчерпване на тиража" през менюто на категориите отляво.

формат 210/140 мм 

меки корици

392 стр.

Картографирането на човешкия геном бе най-важният научен пробив в началото на новото хилядолетие. Но какво означава за нас разчитането на азбуката на живота? Британският учен Мат Ридли повежда на увлекателно пътешествие сред човешките хромозоми и разкрива какви тайни крият. Наследените от милиони години еволюция гени са в основата и на успеха на нашия вид, и на най-големите ни слабости.

В тях се крие нашата история, която се простира далеч назад в тъмата на времето, когато един с нищо незабележителен вид се е отделил и е започнал вълнуващо пътешествие, което в крайна сметка води към звездите. Променял е себе си, инструментите си и средата си, но винаги е оставал пряко и неразривно свързан с всяко друго живо същество на планетата. Но сега, за първи път в историята, същият този вид има възможност да скъса тази пъпна връв с обещаващите, но и малко плашещи възможности на генетиката на бъдещето.

Но преди да пренапишем генетичния код на телата си, трябва да го опознаем. Да преборим страховити и нелечими доскоро болести. Да разберем себе си, което много учения са опитвали да направят, но са се проваляли, защото не са имали разбиране за механизмите, които движат нашите тела и умове. Е, тази загадка вече започна да се разкрива. Последвайте Мат Ридли на това смело пътешествие сред човешкия геном, опознайте миналото на нашия вид, разберете настоящето и помечтайте за бъдещето. Защото само нашият вид може да мисли за него. И някъде в гените ни се крие тайната и на това умение.

Съдържание:

Предговор Въведение Хромозома 1: Животът Хромозома 2: Биологичният вид Хромозома 3: Историята Хромозома 4: Съдбата Хромозома 5: Околната среда Хромозома 6: Интелигентността Хромозома 7: Инстинктите Хромозоми X и Y: Конфликтът Хромозома 8: Себелюбието Хромозома 9: Болестите Хромозома 10: Стресът Хромозома 11: Личността Хромозома 12: Самосглобяването Хромозома 13: Предисторията Хромозома 14: Безсмъртието Хромозома 15: Полът Хромозома 16: Паметта Хромозома 17: Смъртта Хромозома 18: Лечението Хромозома 19: Профилактиката Хромозома 20: Политиката Хромозома 21: Евгениката Хромозома 22: Свободната воля Послеслов: Синтетична биология Библиография

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020