Скъпи приятели, ЗА ВАС - 20% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ И КАРТИЧКИ, тези намаления не са видими във Вашата кошница, а ще се начисляват допълнително от администратор върху всички останали намаления. Пратките ще бъдат изпращани в срок с подсилени опаковки. Вижте повече ТУК.

На завой / Димитър Талев. Първо издание, 1940 г.. Библиотека Завети, Год. V, кн. 2.

На завой / Димитър Талев. Първо издание, 1940 г.. Библиотека Завети, Год. V, кн. 2.
На завой / Димитър Талев. Първо издание, 1940 г.. Библиотека Завети, Год. V, кн. 2.
Автор: Талев, Димитър
Издател: Завети
Година: 1940
Наличност: 1
Цена: 190,00 лв.
* Безплатна доставка при поръчка над 50 лв.

Книгата е в добро състояние, липсва задната корица и фрагмент от долната част на предната корица (видимо на снимката), неподравнени страници.

„И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ…“. Това е откъс от политическия роман „На завой“, написан в края на 30-те години на миналия век от Димитър Талев, тогава главен редактор на вестник „Македония“, а после редактор във вестник „Зора“ (печатан от неговия съгражданин от Прилеп Данаил Крапчев). Романът е издаден през 1940 година. След деветосептемврийския преврат от 1944 година, заради това изречение класикът на българската литература Димитър Талев е лежал в Централния софийски затвор и изпращан 2 пъти в лагери...

оригинални издателски меки корици
271 стр.
формат 190/130 мм
София, 1940 г.

Библиотека Завети,  Год. V, кн. 2.

Направете заявка


Работи на OpenCart
Антикварна книжарница Алба София, книги, автографи, географски карти © 2020